Register Now

Login

Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Login

Register Now

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

soal uas bahasa inggris sd kelas 3

I. Choose the correct answer by crossing (x) a b or c!
(Pilihlah jawaban yang benar dengan menyilang (x) huruf a b atau c!)

Text for number 1 to 6

Hi, my name is Juli. I live in Sukabumi. I go to SDN Benteng 3. I am in grade 3 now. I am 8 years old. I have one sister. She is Rini. My sister goes to SDN Benteng 1. She is in the grade 5. She is 10 years old. My brother is Anton. He is in grade 6. He is 11 years old.

1. Where does Juli live?
a. Sukamaju
b. Ciawi
c. Sukabumi

2. Where is her school?
a. SDN Benteng 1
b. SDN Benteng 3
c. SDN Benteng 2

3. What grade is Juli?
a. 5
b. 3
c. 6

4. How old is Juli?
a. 8
b. 10
c. 11

5. Who is Juli’s brother?
a. Rini
b. Benteng
c. Anton

6. How old is Rini?
a. 8
b. 9
c. 10

7. Yuli : ….., Diana.
Diana : Hello, Yuli.
a. See you
b. Hello
c. Bye

8. Mr. Fahri : Good bye, students.
Students : ……, Sir.
a. Good bye
b. Good morning
c. Good night

9. Amir : …. are you, Tyas?
Tyas : I’m fine thank you.
a. How
b. What
c. When

10. It is 6 a.m
We say,”…..”
a. Good morning
b. Good afternoon
c. Good night

11. I … Cinta.
a. are
b. is
c. am

12. She …. Yuli.
a. am
b. are
c. is

13. Santi : What is your name?
Rendi : …. name is Rendi.
a. my
b. your
c. I

14. The pencil is …

a. young
b. big
c. long

15. My grandmother is …

a. young
b. old
c. new

 

16. …. names are Ridho and Tina.
a. their
b. his
c. her

17. Yoga : Where is your ….?
Rani : My school is in SDN Benteng 3.
a. house
b. school
c. class

18. Is it a book?

a. No, it isn’t
b. Yes, it is
c. Yes, it isn’t

19. Citra : What is his name?
Alan : …. name is Alan.
a. her
b. my
c. his

20. We … students.
a. are
b. is
c. am

II. Write the antonyms!
(Tulis lawan katanya!)

21. short >< _________
22. old >< _________
23. big >< _________
24. happy >< _________
25. thin >< _________

III. Arrange these words!
(Susunlah kata-kata berikut!)

26. Bekasi – live – I – in
27. Sandi – name – is – His
28. your – What – ? – is – name
29. is – This – book – my
30. is – What – this- ?

KUNCI JAWABAN
I.
1. c 11. c
2. b 12. c
3. b 13. a
4. a 14. c
5. c 15. b
6. c 16. a
7. b 17. b
8. a 18. b
9. a 19. c
10. a 20. a

II.
21. long
22. young
23. small
24. sad
25. fat

III.
26. I live in Bekasi.
27. His name is Sandi.
28. What is your name?
29. This is my book.
30. What is this?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>